home

Onze werkwijze

Ontdek hier onze werkwijze en hoe onze vakmannen je droomkeuken waarmaken. Elst Keukens biedt duurzame kwaliteit voor je droomkeuken op maat door ons interieuratelier.

1/2
2/2

Je droomkeuken uitkiezen

Onze adviseur leidt je rond in de showroom. Hij laat je proeven van de verschillende stijlen en adviseert je bij je keuze. Dankzij een waaier aan stalen maak je van dichtbij kennis met het materiaal van je dromen. Lakwerk of Laminaat? Modern of Klassiek? Jij kiest. Trek gerust al onze kasten en schuiven open. Zo ontdek je dat wij werken met scharnieren en meubelbeslag van het topmerk Blum. Tijdens onze tweede afspraak krijgt je keuken voor het eerst vorm. Onze adviseur heeft een 3D-ontwerp klaar in het programma Winner. De bijhorende offerte en 3D-tekening krijg je mee naar huis.

Contacteer ons
1/3
2/3
3/3

Voorbereiding van je keuken

Zodra je beslist met ons in zee te gaan, schieten wij uit de startblokken. Onze administratieve en technische bedienden plannen de productie van je droomkeuken in. Tijd om het toebehoren te bestellen bij onze leveranciers, van kookplaat over vaatwasmachine tot kraan. Tijdens deze fase tekenen we ook je elektriciteitsplan uit en komt een vakman bij jouw thuis opmeten. Na opmeting controleert hij in ons kantoor nog een laatste keer of alles op de millimeter goed zit. Is dat zo? Dan bezorgt hij zijn tekeningen aan de productieafdeling. De verantwoordelijke van het productiepark zet de gegevens om in “machinetaal” door middel van de automatiseringssoftware Ardis en het magazijnbeheerprogramma ASMS. De geboorteplaats van je keuken: ons productieatelier van 1.200m2, met de modernste machines. Ervaren vakmannen leiden er alles in goede banen.

Contacteer ons
1/4
2/4
3/4
4/4

Je keuken op maat

Een medewerker gaat aan de slag met de “losse” stukken zoals schouwen, kroonlijsten en consoles. Hij maakt de aparte onderdelen klaar voor de lakkerij, waar ze de afwerking krijgen die jij wenst. Elk onderdeel van je keuken verdient de beste zorgen. Daarom schuurt een gespecialiseerde vakman alles op, volgens de regels van de kunst. Vervolgens worden de platen automatisch verzaagd, dankzij een hypermodern programma dat op Computer Numerical Control (CNC) gebaseerd is. Op het einde van de rit zetten we je keuken als een puzzel in elkaar. Daarom kleven we nu al op elk onderdeel een barcode met technische gegevens. Zo weten we later direct welk stuk waar moet komen.

Contacteer ons
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7

Montage van je keuken

Een vakman schuift de platen één voor één in de CNC-gestuurde kantverlijmer. Die plakt de randen van de platen automatisch af met pvc- of fineerbandjes. Met een scanner lezen we de barcode van elk keukenonderdeel in. Die gegevens zoeven naar ons CNC-gestuurd boorstation, dat de panelen automatisch boort en freest. Alle platen zijn nu klaar om in elkaar gezet te worden. De CNC-gestuurde corpuspers lijmt alle onderdelen met de grootste precisie aan elkaar. Geen keukenkasten zonder deuren en lades. Die plaatsen onze vakmannen er manueel in met oog voor detail. Je keuken staat nu helemaal klaar in ons atelier.

Contacteer ons
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6

Je droomkeuken in huis

Tijd om je keuken te komen plaatsen. Wij laden alle stukken zorgvuldig in en zetten koers naar je woning. Je keuken is nu nog een lege ruimte, maar niet lang meer! Onze vrachtwagen stopt bij je thuis. Onze medewerkers lossen hem en brengen alle onderdelen één voor één naar binnen. Onze vakmannen beginnen bij het begin en monteren de onderste kasten. En bouwen de keuken stapsgewijs in de hoogte op. Het moment is aangebroken om al de deuren en laden te monteren. Natuurlijk zetten we ook de inbouwtoestellen mooi op hun plaats. De finishing touch is de installatie van de dampkamp. We maken ze gebruiksklaar zodat je onmiddellijk na ons vertrek aan de slag kunt. Daar staat hij dan: de keuken van je dromen. Deze prachtige ruimte staat garant voor tonnen kookplezier en gezellige tafelmomenten.

Contacteer ons